დამიმეგობრეთ სოც. ქსელებში
რაზე ვწერ
ბოლო პოსტები
თქვენთვის ყველაზე საინტერესო!?
არქივი
Join 3,447 other subscribers
ბლოგის სტატისტიკა
- 1,982,734 hits
take it easy,it's just life
დიასახლისობა ყოველთვის მიყვარდა!
ამ ბოლო დროს იმდენი დრო არ მაქვს, მაგრამ მაინც ბევრს ვახერხებ,,ეხლა ზამთრისთვის კონსევების მურაბა-ჯემების სეზონია და არც მაგას გამოვრჩი, ბევრი რამ გავაკეთე და ამიტომ ბლოგზეც დავწერ.
ამის წინ გავაკეთე მოხუფული წითელი ბულგარულის სალათი, სატენიანი,,,ისეთი კარგი გამოვიდა, ლამისაა უკვე გავხსნა ქილა!
რა თქმა უნდა რეცეპტს ვდებ!
ძალიან პიკანტური გემო აქვს —მოტკბო, მომჟაო, მომწარო!
უხდება შემწვარ კარტოფილს, პიურეს, ვერმიშელს, მაკარონს, ლობიოს.
მაშ ასე!
წითელი ბულგარული ნივრის და ოხრახუშის სატენით.
დაგვჭირდება:
წითელი ბულგარული — 4 კგ
ნიორი — 300 გრ
ოხრახუში — 5 კონა (პატარა კონები იგულისხმება)
ზეთი –0.5 ლ
ძმარი — 800 გრ
მარილი — 3 ს/კ
წყალი — 1 ჭიქა
დაფნის ფოთოლი 1 ცალი
პილპილის ბურთულები(1 პაკეტი)
მომზადება:
ბულგარული წიწაკები გავრეცხოთ და დავაცალოთ ყუნწები,თესლები,,,ქვაბში ჩავასხათ ძმარი,წყალი,ზეთი, მარილი, პილპილი და დაფნა, ავადუღოთ.წიწაკები პარტია-პარტია ჩავყაროთ ამ მარინადში და ვადუღოთ 3-4 წუთი,შემდეგ ამოვიღოთ და გავაგრილოთ,,,ნიორი დავარჩიოთ და წვრილად დავჭრათ,,დავჭრათ მწვანილიც და გადავურიოთ ერთმანეთში,…ქილები დავასტერილოთ ..ბულგარულში ჩავდოთ შეზავებული ნიორი და მწვანილი და ჩავაწყოთ ქილებში,დავასხათ მარინადი და სტერილიზაცია გავუკეთოთ 1.5 -2 საათი. გამოდის 7ც 0.5 ლიტრიანი.
გემრიელად მიირთვით!
კომენტარები